Hulladék határozó

Hulladék határozó


Az újrahasznosítás célja a Föld erőforrásainak kímélése, például, hogy kevesebb fát kelljen kivágni papírgyártás céljára, vagy kevesebb vasércet bányászni acélgyártásra, pl. autógyártáshoz.


Tovább ›
Színesfém

Színesfém


A színesfémek a természetben erősen feldolgozott formában fordulnak elő. A fémeken belül, aszerint, hogy mivel ötvözzük őket, megkülönböztetünk színes-, nemes-, illetve feketefémeket.


Tovább ›
Vas-Acél

Vas-Acél


A földkéreg 4,8% vasat tartalmaz különböző vegyületek alakjában, elemi vas a természetben nem található (eltekintve a meteoritvastól). Az elemek közül ennél több csak oxigénből, szilíciumból és alumíniumból van.


Tovább ›
Műanyag

Műanyag


A műanyagok mesterséges úton előállított, vagy átalakított óriásmolekulájú anyagok, szerves polimerek. Jelen vannak életünk szinte minden fontos területén a háztartásokban, a járművekben, az egészségügyben, stb.


Tovább ›
Hulladék Jármű

Hulladék Jármű


Forgalomból kivont, műszakilag közlekedésre alkalmatlan roncs, hulladék járművek, járműrészek, elemek. Szakszerű autobontást, 2005-től csak EU szabványnak megfelelő bontást biztosító cég végezhet


Tovább ›
Elektronikai hulladék

Elektronikai hulladék


Elektromos ipari, üzleti illetve háztartási készülékek, kábelek, szórakoztató elektronikai készülékek. Ezen eszközök szelektív gyűjtése kiemelkedő jelentőségűTovább ›